Att göra i Dalsland

När man är turist och hyr en stuga i Dalsland vill man kanske inte bara sitta och titta på den underbara naturen. I Dalsland finns något för alla att göra. Här listar vi några av dessa saker.

Aktiviteter

Golf

Några minuter från stugan ligger en av Sveriges bästa golfbanor – Forsbacka Golfklubb. En halvtimme bort ligger Billeruds Golfklubb. En dryg timme bort från stugan finns ytterligare fyra golfbanor i Karlstadsområdet, en i Årjäng och söder ut finns golfbanor i Mellerud, Vänersborg, Trollhättan och Grästorp. Varför inte en golfsemester?

Gokart

I närheten av stugan finns det två gokartbanor. En i Ed och en i Åmål. Hos Eds Gokart och Åmåls hyrcart kan hela familjen ha kul.

Fiske

Oavsett om du gillar spinnfiske, flugfiske, actionfyllt guidat trollingfiske, eller bara lite mysigt mete vid ett skogstjärn så finns det i Dalsland. Tänk på att du kan behöva ett fiskekort för ditt fiske. Här hittar du mer information om fiskekort i Dalsland. Några minuter bort från stugan finns Ängebytjärnet där du kan bland annat fiska regnbågsforell.

Dressin- och kanothajk

Njut av den Dalsländska naturen med en utflykt på dressin eller kanot. Det finns många alternativ för en längre eller kortare utflykt i naturen. Några minuter bort från stugan finns Daltrail som hyr ut både kanot och dressin.

Vandring på vandringsleder

Storleden passerar stugan. Andra vandringsleder i Dalsland är Pilgrimsleden, Karolinerleden, Tresticklan Nationalpark. Mer om vandring i Dalsland.

Event 2016

Kanalyra i Mellerud, 1-3 juli

Den 1-3 juli är det kanalyra i Mellerud. Ett stort kalas med aktiviteter för stora och små.

Åmåls bluesfestival

Sedan 1992 har Åmåls Bluesfestival gästats av några av världens främsta bluesartister från hela världen. I år firar festivalen 25-års jubileum och håller på i fyra dagar, 7-10 juli.

Traktor- och maskinträff, 9-10 juli

Den 9-10 juli är det fullt med traktorer, maskiner och andra fordon i Steneby.

Hamnkalaset i Åmål

En tredagarsfestival med syftet att visa upp Åmål och Vänern. Under festivalen kommer mestadels lokala talanger, samt eventuellt någon större artist, stå för underhållningen. Festivalen äger rum den 21-23 juli.

Åmålsdagen, 6 augusti

Före detta Åmålshälja har blivit Åmålsdagen och bjuder på underhållning och aktiviteter för både stora och små i Åmåls centrum.

Kanotmaraton, 13 augusti

I mitten på augusti anordnas Dalslands kanotmaraton varje år. Tävlingen går genom fyra sjöar i Dalsland (Laxsjön, Svärdlång, Västra Silen och Lelång) och pågår under 11 timmar. Starten går den 13 augusti klockan 8.00.

Glupsk på Dalsland, 20-21 augusti

Den 20-21 augusti dukas det upp i Fengersfors Bruk. Det kommer finnas en härlig blandning av mat, musik, konst och kultur.

Monster Race i Dals Ed, 27-28 augusti

Den 27-28 gästas Dals Ed av stora Monsterbilar.

Ljusfesten i Åmål, 8-10 september

Den 8-10 september är det ljusfest i Åmål.

Fiskehälja, 10-11 september

Två dagar med fisketävlingar i Åmåls hamn.

Ett Kadro-tema byggt av Jon Täng